rólam mondták

“Nagyon jól tudja minden cégvezető, hogy az üzletfejlesztés hiánya a bukás felé vezető út egyik legfőbb oka. A sikert ezen a téren leggyakrabban az akadályozza meg, hogy nem találjuk meg az ehhez a munkához elméleti és gyakorlati tudással rendelkező legjobb szakértőket. Sok – sok évvel ezelőtt én találkoztam egy ilyen emberrel.
Kozma Kata az a szakember, aki nem csupán ötleteket ad, de egyben irányítja, kézben tartja, menedzseli is a változásokkal járó rengeteg feladatot. Méghozzá rendkívüli kreativitással. Az ötletgazdag munkájáról, a feladatokhoz való eltökélt hozzáállásáról gyakran jut eszembe Antoine de Saint-Exupéry nagyon elgondolkodtató mondása, miszerint:
„Úgy van teremtve az ember, hogy képtelen egyedül élni. Szüksége van rá, hogy kitalálásaival rátelepedjen a környezetére.”
Egy ehhez kapcsolódó baráti figyelmeztetés: Csak azon megbízók dolgozzanak együtt Katával, akik nem ijednek meg a szokatlan, teljesen újszerű ötletektől (amelyek egyébként éppen ezért működnek olyan jól)! Kizárólag azok dolgozzanak Vele együtt, akik bírják az általa diktált erőteljes munkatempót. Kata kreatív üzletfejlesztési munkára történő felkérése csakis azoknak éri meg, akik hozzá hasonlóan a maximalizmusra törekednek a munkájuk során. Nekik viszont mindez nagyon – nagyon megéri!”

Dr. Serényi János,
az Értéktrend Kft jelenlegi, a McCann- Erickson Budapest korábbi ügyvezető igazgatója


“Ha létezik ember, aki jártas a művészet, a tudomány, a közélet világában és még ennél is jártasabb a társasági lét, a szervezés és az egészen távoli területről érkező emberek megértésében és összekapcsolásában – akkor az Kozma Kata. Az elmúlt években nemcsak azzal ejtett bámulatba, hogy nincs olyan színész, zenész, matematikus vagy kémikus, akit ne ismerne, hanem azzal is, amilyen érzékenységgel és kreativitással rendezvények, találkozók, klubok, kirándulások százait szervezte meg. Mindig mindent 120 százalékon, maximum erőbedobással és még annál is több lelkesedéssel – elkötelezettségét és életvidámságát receptre kellene felírni mindenkinek. És mindemellett mindig maradt ideje arra, hogy fontos ügyek mellett is kiálljon: nagyon sok fiatal tehetség köszönheti neki, hogy mentorra és kapcsolatokra talált.”

Dr. Al Ghaoui Hesna, Prima Primissima-díjas újságíró, író


“Kozma Katát az általa vezetett Kiválóságok Klubja kapcsán ismertem meg. Találkozásunk első pillanatában olyan érzésem volt, hogy már régi barátok vagyunk. És ez igazán nem gyakori élmény. Közvetlensége, agilitása és kreativitása lenyűgöző, az MKB Professzori Klubját és a Kiválóságok Klubját fantasztikus energiával és empátiával vezette, menedzselte. És itt nem csak a programok változatosságáról és élvezetességéről van szó, hanem a tagok egyes emberekként való kezeléséről,  odafigyelésről, figyelmességről. Mindenkivel egyenként is jó kapcsolatot ápolt, fontos volt számára mindenki véleménye, és hogy a legkülönbözőbb területekről (tudomány, művészet, stb.) érkező emberek egyként otthon érezzék magukat a klubban. És még ennél is fontosabb, hogy mentori programokat indított fiatal tehetségek számára, nagy tudású mentorok közreműködésével, ami nagy hatásfokkal, és rendkívül eredményesen működött! “

Dés László


“Kozma Katának számos erénye van. Megbízható, kreatív, lendületes, a kapcsolati tőkéje pedig tényleg tőke. Az én szememben azonban az a legfontosabb, hogy soha nem azt mondja, hogy mit miért nem lehet megcsinálni. Csak az jár a fejében, hogy ha így nem, akkor hogyan. 
És meg is csinálja.”

Gundel Takács Gábor


“Kozma Kata egy sokfelé hasadó országban összehoz embereket, és közösséget teremt belőlük pusztán azzal, hogy mindig olyan komplex kulináris-művészeti élményt tálal nekik, amelyre nem tudnak nem teljes figyelemmel odatapadni. Kata megszállottja a minőségnek és az odafigyelésnek, eseményeket hoz létre, de sosem közönségben vagy fogyasztókban gondolkodik, mindig a személyek érdeklik. Elhivatottsága gyakorlati érzékkel párosul, tud a fellegekben járni, sőt, hétmérföldes csizmája is van, ám közben két lábbal áll a valóság talaján, kisujjából rázza ki a gazdasági összefüggéseket. Kozma Katát igazából klónozni kellene, a magyar kulturális élet nagy vesztesége, hogy csak egy van belőle.”

Lackfi János, József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő


“Kozma Katalint mint az MKB professzori és kiválóságok klubjának szervezőjét, háziasszonyát ismertem meg. Hamarosan kiderült, hogy kiemelkedő szervező és nagyszerű háziasszony. Ezekben a klubokban olyan műsorokat, találkozási alkalmakat, programokat talált ki, amelyek nagyon különböző érdeklődési körű, beállítottságú, s néha még ellentétesen is gondolkodó embereket egyként vonzottak. Mentorálást szervezett, s a mentoráltak művészetét megismertük, filmvetítéseket szervezett és elhívta az alkotókat, borkóstolást szervezett komoly kerekasztal-beszélgetéssel összekötve, nagyszerű vacsorákat szervezett az ország legjobb szakácsai, cukrászai, borászai közreműködésével. Minden, amihez hozzányúlt, választékos volt, nívós, érdekes, tapintatos, szórakoztató. Olyan magas színvonalon csinálta ezt a kultúra-organizációt és kommunikációt, hogy amikor egyszer csak már nem ő csinálta, minden érdeklődésemet elveszítettem a klubélet iránt, s rövid úton ki is léptem belőle.”

Radnóti Sándor egyetemi tanár


“Kozma Katát több éves ismeretségünk alatt nem csak mint közvetlenül a munkámmal kapcsolatos rendezvények kreatív kitalálóját, maximalista szervezőjét, megvalósítóját ismerhettem meg, hanem egy olyan valakit, aki munkájában folyamatosan új utakat keres , ötleteit töretlenül végigviszi úgy, hogy közben azok nem veszítenek eredetiségükből, bármilyen hosszú és rögös is az út.”

Segal Viktor séf, gasztronómiai tanácsadó


“Hosszú évek óta csodálom Kozma Kata hihetetlen szervező- és kommunikációs készségét, kivételes empátiáját. Remélem, hogy ezek a különleges képességei újabb megérdemelt sikerekhez segítik az üzleti életben.”

Török Ádám
egyetemi tanár, az MTA rendes tagja


⌈kedves érdeklődő⌋    ⌊magamról⌉   ⌈vállalom⌋
⌈rólam mondták⌋    〈blog〉    ⌊kapcsolat⌉